Bőrfeszesítő élelmiszerek a konyhából
5 (100%) 3 votes

A leghatékonyabb bőrfeszesítő élelmiszerekAz évek múlásával természetesnek gondoljuk, hogy bőrünk veszít rugalmasságából. Jó hír, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie! Ha ügyelünk a táplálkozásunkra, sokkal tovább megőrizhetjük a bőrünk feszességét is. Milyen bőrfeszesítő élelmiszerek lehetnek a segítségünkre? Miért érdemes ezeket a mindennapi táplálkozásaink közé beiktatnunk?

 

Mindannyian arra vágyunk, hogy a biológiai életkorunk – az az életkor, amennyinek érezzük magunkat -, sokkal alacsonyabb legyen a tényleges életkorunknál.

Ebben fontos szerepe van a különböző bőrfeszesítő élelmiszereknek, ugyanis bőrünk minősége az elsődleges szempont korunk megállapításánál. Pár apró változtatással életkorunktól függetlenül is képesek vagyunk külső megjelenésünkből éveket lefaragni.

 

Bőrfeszesítő élelmiszerek:

Spenót

A spenót az egyik leghatásosabb a bőrfeszesítő élelmiszerek közül. Érdemes nyersen fogyasztani, mert így a benne található kollagének nem károsodnak. Ezek az összetevők okozzák a spenót bőrfiatalító, ránctalanító és feszesítő hatását. Tartalmaz még vasat, folsavat és fehérjét is.

Ha nem szívesen ennéd magában, akkor javaslom, hogy készíts egy nagy pohárnyi zöldturmixot magadnak almával, banánnal keverve.

 

A legjobb bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a spenót

Szezonban igyunk gyakran spenótos smoothiet! Az egyik legjobb bőrfeszesítő élelmiszer!

 

Olívaolaj

Fogyasztása főleg a benne található nagy mennyiségű antioxidánsok miatt ajánlott. Ennek köszönhetően védi a bőr sejtjeit. A természetes bőrfeszesítő élelmiszerek közé tartozó olívabogyó olaja sejtvédő és fiatalító hatással is rendelkezik. Könnyedén és gyorsan képes felszívódni a bőr felületén. A kollagénszöveteket regenerálják és serkentik a növekedésüket.

Uborka

Az uborka az egyik legerősebb táplálékunk a bőrfeszesítő élelmiszerek közül. Képes a szöveteinket regenerálni, sőt a kötőszöveteket is erősíti. Gyulladáscsökkentő hatással bír, nagyon jól hidratálja a bőrt. Érdemes használni a ráncok eltüntetésére külsőleg és belsőleg egyaránt.

 

Az uborka is hatékony bőrfeszesítő élelmiszer!

Az uborka sokat segít bőrünk rugalmassabbá tételében

 

Méz

Nagyon hatékony méregtelenítő, és fertőtlenítő is egyben. Sokféle értékes vitamin, és ásványi anyag található benne. Táplálja a bőrt , bőrfeszesítő hatással rendelkezik és védi a bőrsejteket is.

Fekete áfonya

Mint a bogyós gyümölcsök mindegyike, a fekete áfonya is magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami már önmagában segít az öregedési folyamatok lelassításában.

A bőrfeszesítő élelmiszerek elősegítik a kollagén termelését, ami közismerten bőrfeszesítő hatást eredményez. A fekete áfonya magas gyümölcssav tartalma miatt összehúzza a pórusokat és hámlasztó hatással is rendelkezik.

 

A bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a fekete áfonya

A bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a fekete áfonya. Együnk belőle minél többet!

 

Gránátalma

Ez a gyümölcs magas B1-, B3- és C-vitamin tartalmáról híres. Jelentős flavonoid tartalma miatt rendkívül jó gyulladáscsökkentő. Hatékonyan feszesíti a bőrt. Csökkenti a ráncokat és táplálja bőrünket.

Tojásfehérje

A tojásfehérje tápanyagokban gazdag. Ezek az összetevői az öregedés látható jeleit csökkenteni, így bőrfeszesítő hatásuk van. Emellé társul gyulladáscsökkentő hatásuk, és az, hogy képesek a pórusokat összehúzni. Arcpakolásként is rendkívül hasznos.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!