Ne mérgezd a kutyádat csokoládéval, edd meg inkább magad!
5 (100%) 3 votes

 

A csoki nem kutyának való

Az köztudott, hogy a csokoládé főképp kakaóporból készül. Az már kevésbé ismert, hogy van egy koffeinhez hasonló összetevője is.

Amíg ez az emberre serkentőleg hat, addig a kutyáknak már kis mennyiség is mérgezést okozhat belőle.

 

 

Tehát, kutyáknak semmiképpen ne adjunk csokoládét, fogyasszuk el inkább saját magunk nyugodt szívvel.

A csokoládé imádók szerencséjére az utóbbi évtizedekben számtalan nemzetközi vizsgálat bizonyította a csokoládé kedvező hatásait az emberi szervezetre.

  • Kiemelkedő antioxidáns hatások
  • Öregedési folyamatok lassítása
  • Jó közérzet, frissesség biztosítása
  • Szív- és érrendszeri egészség: vérnyomásproblémák, érszűkület, érelmeszesedés, koleszterinszint szabályozása
  • Stressztűrő képesség növelése, depresszió csökkentése
  • Szellemi frissesség: memória, koncentráció javítása
  • Bőrvédelem: bőrhidratáltság, UV védelem, egészségesebb, rugalmasabb, “fiatalabb” bőr
  • Köhögéscsillapítás, megfázásos tünetek csökkentése
  • Fogyókúra: étvágycsökkentés, zsírégetés fokozása

 

A nyers kakaóbab a világ egyik legjobb antioxidánsa

A nyers kakaóbab a világ egyik legjobb antioxidánsa

 

Mindezt hogyan képes a csokoládé elérni?

Először is fontos tisztázni, hogy nem az agyon cukrozott, ízesített Milka és Tibi tejcsokiról beszélünk, hanem a legalább 80%-os kakaótartalommal bíró étcsokoládéról.

 

Hogy miért?

Mert a nyers kakaóbab a világ egyik legnagyobb antioxidáns kapacitással rendelkező növénye!

Ám ez elég keserű, nem véletlenül hívják az étcsokoládét más néven keserű csokoládénak. Viszont az édességipar egyik legkelendőbb termékeként a keserű íz nem annyira kelendő, ezért kifejezetten az a cél, hogy ennek a keserűségnek a jelentős részét megsemmisítsék, azaz „ehetővé” tegyék.

Ám így a feldolgozás végére a hatóanyagok 90%-a elvész, megsemmisül! Így állítanak elő a világ egyik legegészségesebb táplálékából egy egészségtelen, ártalmas élvezeti cikket.

Ezért fordulhat elő az, hogy a boltok polcain található csokoládék többsége az így feldolgozott kakaóból, nagy mennyiségű finomított cukorból és adalékanyagokból áll, melyeknek nem hogy jótékony, hanem egyenesen egészségkárosító hatásaik vannak.

 

Válasszuk a keserű csokoládékat, aminek a kakaótartalma legalább 80%-os!

Válasszuk a keserű csokoládékat, aminek a kakaótartalma legalább 80%-os!

 

A keserű íz előnyei, hogy:

  • nem kívánunk belőle annyit, mint a cukrozott társaiból
  • kielégíti a csokoládé iránti vágyunkat egy-két kocka
  • és nem mellesleg élvezhetjük a kakaóbab nyújtotta jótékony hatásait!

 

Ha e sok jó tulajdonság ellenére még mindig tartasz a csokoládé általi elhízástól, akkor megnyugtatlak, hogy a csoki csak a cukortartalmánál fogva kalóriadús csemege.

A megfelelő eljárással készült csokoládé szénhidrátmentes, így nem fenyeget az elhízás veszélye.

Szerző: Czetli Zsófia

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!