A strukturált víz egészségünkre gyakorolt hatásaiA víz nem csak a legelterjedtebb vegyület a Földön, de bármilyen biológiai életforma is elképzelhetetlen nélküle. Milyen az optimális víz szerkezete? Mi is az a strukturált víz és miben különbözik az általunk megszokott víztől? Milyen bizonyítható előnyei vannak a rendszeres fogyasztásának?

 

 

Őseink nem csak becsülték, tisztelték a vizet, hanem óvták és védték is a lelőhelyeket. Tisztában voltak ugyanis azzal, hogy az éltető víz születésünktől egészen a halálunkig folyamatosan körülvesz minket. Éltető ereje segít számunkra a növekedésben, gyarapodásban, sőt a gyógyításban is.

Régebben a vizet természetes lelőhelyeikről a forrásokból, illetve kutakból nyerték. Manapság ez már nagymértékben megváltozott.

 

A strukturált víz egészségünkre gyakorolt hatásai

A strukturált víz molekulaszerkezete ilyen gyönyörűen néz ki. Ezek után csodálkoznunk kellene azon, hogy gyógyít?

 

Hogyan válik az egészséges vízből károsított, halott víz?

A folyamat során a következő emberi beavatkozások érik a vizet:

 • Folyamatos elektroszmog éri.
 • Különböző nehézfémek, szennyező anyagok, és a klórozás is károsítja.
 • Olyan magasnyomású csővezetékeken folyik keresztül kilométereken át, amelyek abnormális mozgásra kényszerítik a vizet. Szűk helyen egyenes és hirtelen bekövetkező 90 fokos irányváltoztatásokkal a természetes víz szerkezete darabjaira hullik szét és mire elér hozzánk, teljesen szétroncsolódik.

Az energetizált élő vizet strukturált víznek nevezzük. Az ilyen víz molekulái természetes mozgásuknak köszönhetően olyan szerkezettel rendelkeznek, ami által a testfolyadékhoz optimálisan kapcsolódnak. Természetes módon, forrásból, kutakból vagy akár olvadás során keletkeznek. Emiatt tapasztalhatjuk azt, hogy fogyasztásuk után feltöltekezünk energiával.

 

A strukturált víz tulajdonságai:

 • Alapvetően tisztábbnak látjuk.
 • Az íze is frissebb és kellemesebb, valamint energiával tölt fel.
 • A strukturált víz hatékonyabban szállítja a tápanyagokat és távolítja el az élő szervezetből a hulladékot.
 • Más a sűrűsége, ezért más a forrás-, és a fagyáspontja.
 • A sejtközi víz szintjére csökkenti a felszíni víz feszültségét.
 • Nem irritálja a bőrt és sokkal jobb tisztító hatással bír, mint a halott víz.

 

A strukturált víz egészségünkre gyakorolt hatásai

A strukturált víz hasonlít a leginkább a testfolyadék szerkezetéhez, így szervezetünk plusz energiaráfordítás nélkül tudja hasznosítani.

 

A strukturált víz előnyei:

 • Jelentősen lassítja az öregedési folyamatokat és véd a betegségekkel szemben is, mert erősíti az immunrendszert.
 • Azonnal felszívódik a szervezetünkben. Emiatt nem kell fölösleges energiákat az emésztésére fordítani.
 • Oxigéntartalma jóval magasabb az átlagos víznél. Ez az oka annak, hogy gyorsabban távolítja el a mérgeket a szervezetből.
 • A strukturált víz molekulái sokkal könnyebben jutnak át a sejthártyán keresztül a sejtmagba. Így jó tápanyagellátást biztosítanak.
 • Az ilyen fajta víz ellehetetleníti a baktériumok megtelepedését a vízben és az azzal kölcsönhatásba kerülő környezetében is.

 

A strukturált víz számtalan előnyét tanulmányok hosszú sora is bizonyította már. A mezőgazdaságban és az állattenyésztésben is előszeretettel alkalmazzák a hatékonysága miatt.

A kísérletek bebizonyították, hogy a strukturált víz jótékony hatása miatt nagyobb növénymagasságot, és a lombfelület növekedését tapasztalták.

Felfigyeltek arra is, hogy az így kezelt növények több rügyet, virágot és gyümölcsöt produkáltak a fejlődésük alatt. Megnőtt a fagytűrő képesség és a termésátlag, valamint csökkent a nehézfém- és nitrát-koncentráció a gyümölcsökben.

Az állattenyésztésben való alkalmazása során pedig az állomány átlagsúlyának a növekedését, valamint az elhullási arány csökkenést tapasztalták.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!