5+1 tipp a hagymaszag elkerüléséreBiztos Te is hallottál már róla, hogy a hagyma fogyasztásának rengeteg előnye van. Baktérium- és vírusölő képessége mára már közismert. De mit tehetünk a kellemetlen hagymaszag ellen, ami még órákkal később is érezhető? Milyen megoldásokat találhatunk arra nézve, hogy ne kelljen elkerülnünk ennek a nagyszerű zöldségnek a fogyasztását?
 
 
 
 

A hagyma nagyon erős illat- és ízanyagokkal rendelkezik. Ennek köszönhető a pucolása közben bekövetkező könnyezés, illetve az, hogy elfogyasztása után hosszú ideig még érezzük az ízét. Viszont lehetőségünk van arra, hogy pár egyszerű módszer közül választva élvezzük a hagyma pozitív egészségügyi hatását, miközben a kellemetlen mellékhatását is könnyedén megszüntethetjük.

A legjobb tippek hagymaszag ellen:

Dió és mandula: néhány darab elrágcsálásával már könnyedén megszüntethetjük a kellemetlen illatot.

Szegfűszeg és kávébab: már pár szem kávébab vagy szegfűszeg is képes eredményesen fellépni a hagymaszag ellen.

Öblögetés: amennyiben borókaolajat öntünk egy pohár vízbe, majd kiöblögetjük vele a szánkat, akkor szintén megszüntethető a kellemetlen lehelet.

 

5+1 tipp a hagymaszag elkerülésére

A hagymaszag elkerülése könnyebb, mint gondolnánk.

 

Petrezselyem és zeller: a petrezselyemben és a zellerben található illóolajok könnyedén semlegesítik a hagyma illatát. Annyit kell csak tennünk, hogy evés után megeszünk egy kis zöldet az egyikből.

Citromlé: már egy pohár citromlé is semlegesítheti a kellemetlen hagymaszagot. Másik előnye, hogy akár a bőrről is képes eltüntetni a hagyma illatát.

Cukorka: cukorkák közül a legeredményesebbek a gyömbéres vagy az ánizsos cukorkák.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!
 

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!