Biztos Te is hallottál már róla, hogy a hagyma fogyasztásának rengeteg előnye van. Baktérium- és vírusölő képessége mára már közismert. De mit tehetünk a kellemetlen hagymaszag ellen, ami még órákkal később is érezhető? Milyen megoldásokat találhatunk arra nézve, hogy ne kelljen elkerülnünk ennek a nagyszerű zöldségnek a fogyasztását?
A hagyma nagyon erős illat- és ízanyagokkal rendelkezik. Ennek köszönhető a pucolása közben bekövetkező könnyezés, illetve az, hogy elfogyasztása után hosszú ideig még érezzük az ízét. Viszont lehetőségünk van arra, hogy pár egyszerű módszer közül választva élvezzük a hagyma pozitív egészségügyi hatását, miközben a kellemetlen mellékhatását is könnyedén megszüntethetjük.
A legjobb tippek hagymaszag ellen:
Dió és mandula: néhány darab elrágcsálásával már könnyedén megszüntethetjük a kellemetlen illatot.
Szegfűszeg és kávébab: már pár szem kávébab vagy szegfűszeg is képes eredményesen fellépni a hagymaszag ellen.
Öblögetés: amennyiben borókaolajat öntünk egy pohár vízbe, majd kiöblögetjük vele a szánkat, akkor szintén megszüntethető a kellemetlen lehelet.
Petrezselyem és zeller: a petrezselyemben és a zellerben található illóolajok könnyedén semlegesítik a hagyma illatát. Annyit kell csak tennünk, hogy evés után megeszünk egy kis zöldet az egyikből.
Citromlé: már egy pohár citromlé is semlegesítheti a kellemetlen hagymaszagot. Másik előnye, hogy akár a bőrről is képes eltüntetni a hagyma illatát.
Cukorka: cukorkák közül a legeredményesebbek a gyömbéres vagy az ánizsos cukorkák.
Érdekes volt? Hasznosnak találtad?
Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban, hogy minden információról időben értesülj!