Házi bio naptej készítése könnyen, egyszerűen, fillérekből.A nyári nap sugarai megfelelő védelem híján idő előtt elöregíthetik a bőrünket. A boltokban kapható védőkrémek tele vannak olyan vegyületekkel, ami hosszú távon bőrrákot okozhat, felgyorsítja a bőr öregedési folyamatait. Ha szeretnénk mindezt elkerülni, akkor a bio naptej megoldást jelenthet számunkra.

 

 

Mitől bio a bio naptej?

Az áruházakban kapható naptejek tele vannak olyan vegyületekkel, amik roncsolhatják, károsíthatják a bőrünket. Miközben védenek a nap káros sugaraival szemben, mellékhatásukként öregítik a szervezetünk legkülső védelmi rétegét, a bőrünket, sőt néhány vegyület akár bőrrákot is okozhat. Így ha óvatlanok vagyunk, nem is tudunk róla, de épp azzal a termékkel okozhatunk bőrrákot magunknak, amivel éppen, hogy meg akarjuk ezt előzni.

A bio naptej erre az ellentmondásra nyújt megnyugtató választ. Természetes hatóanyagai révén nincs a szervezetünkre káros hatással. Emiatt semmilyen téren nem kell kompromisszumot kötni az egészségünk szempontjából. A bio naptej megfelelő választás azoknak, akik tudatosan védik az egészségüket.

 

Házi bio naptej készítése könnyen, egyszerűen, fillérekből.

A bio naptej segítségével kockázatmentessé válhat számunkra a nyaralás.

 

A bio naptej házilagos elkészítése:

Hozzávalók:

  • 40g cink-oxid
  • 60g méhviasz
  • 3db E-vitamin
  • 200ml kókuszolaj

Elkészítési idő: kb. 10 perc

A bio naptej alapja a cink-oxid lesz, ami egy fizikai fényszűrős anyag, több mint 300 éve használják a bőrgyógyászatban. Az egészségre teljesen ártalmatlan, és úgy tartja távol bőrünket a káros UV sugaraktól, hogy azok el se érik bőrünket, hiszen egy vékony, alig látható fehér réteggel vonja be a bőrünket és ez adja számunkra a fizikai védelmet.

 

Házi bio naptej készítése könnyen, egyszerűen, fillérekből.

A saját készítésű bio naptej kis flakonokba töltve kényelmesen szállíthatóvá válik.

 

Az elkészítés lépései:

  • Helyezzünk egy adag forró víz fölé egy üvegtálat és öntsük bele a kókuszolajat. Kevergessük amíg  cseppfolyós állagú nem lesz.
  • Utána adjuk hozzá a méhviaszt. Ezt is addig keverjük, amíg fel nem olvad a kókuszolajban a hozzáöntött méhviasz.
  • Utána adjunk hozzá 3 E-vitamint a következőképpen. Az E-vitamin kapszulákat szúrjuk ki, és a benne lévő folyadékot öntsük hozzá a kókuszolaj-méhviasz keverékünkhöz.
  • Utolsó lépésként pedig a cink-oxidot öntsük hozzá és jól keverjük össze, amíg homogén nem lesz.
  • A kész terméket öntsük tégelyekbe és szükség esetén kenjük be magunkat vele.

 

Használati útmutató:
Ez a bio naptej 2-3 órán keresztül nyújt védelmet a bőrödnek a nap káros sugaraival szemben.
A méhviasz tartalom miatt, amikor vízbe mész, eleinte a víz le fog peregni a bőrödről. Ügyelj arra, hogyha hosszabb ideig tartózkodsz a vízben, akkor kend be magad újból, hiszen a víz képes lemosni ezt a krémet rólad, és így megszűnik az UV védelem.

 

 

Forrás: andio.biz

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!