Bőrünk szépítői a csonthéjas gyümölcsökManapság már rengeteg különféle kozmetikumot találunk arcunk, bőrünk ápolása érdekében. A gond csak az, hogy ezek a mesterséges szerek többet ártanak, mint amennyit használnak. Milyen természetes módszerekkel tudjuk bőrünket ápolni? Miben lehetnek segítségünkre a csonthéjas gyümölcsök?

Mennyi az annyi a csonthéjasokból?

A szakemberek véleménye szerint amennyiben nem lépjük át az ajánlott napi 5-8 szemet, akkor felesleges tartanunk attól, hogy zsírossá válna a bőrünk tőlük.

A csonthéjas gyümölcsök rengeteg olyan értékes anyagot tartalmaznak, amik szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Emiatt rendszeres fogyasztásuk kifejezetten ajánlott.

 

Bőrünk szépítői a csonthéjas gyümölcsök

A dió az egyik legismertebb a csonthéjas gyümölcsök közül.

 

Dió

A dió a csonthéjas gyümölcsök közül az egyik legismertebb és legelismertebb jótékony hatású természetes kincsünk. Nagyon jó gyulladáscsökkentő, elősegíti a sejtek regenerálódását, és hatóanyagainak köszönhetően a bőrt is képes táplálni. Magas E-vitamin tartalma miatt a pikkelysömör, az ekcémás bőr, és az irritált és nagyon száraz bőrnek is hatékony, ápoló hatást nyújthat.

Rendszeres fogyasztásával a bőrünket felkészíthetjük arra, hogy a káros sugárzásnak kellőképpen ellenállhasson. Ősszel és télen pedig bőrünk jóval hosszabb ideig képes megőrizni a barna színét, sőt még a bársonyosságát is, ha étrendünkbe beillesztjük a diót.

 

Bőrünk szépítői a csonthéjas gyümölcsök

A mandula is a csonthéjas gyümölcsök családjába tartozik.

 

Mandula

A csonthéjas gyümölcsök közé sorolható mandula kiváló bőr és hajtápláló hatással rendelkezik. Remek B-vitamin forrás és a máj működését is kedvezően befolyásolja. Emellett Omega-9 telítetlen zsírsav tartalma is magas.

Tudtad, hogy a mandulaolaj már önmagában is bármilyen bőrfelületen sikeresen alkalmazható? A mandulaolaj kiváló bőrpuhító hatásáról ismert, amellyel a bőrt bársonyossá képes tenni. Rengeteg E-vitamint tartalmaz, ami visszaadja bőrünk rugalmasságát. Lassítja az öregedését is.

Érdemes szolárium vagy szaunázás után, valamint fürdés és zuhanyzás után is használni. Hatását ilyen körülmények között tudja a leginkább kifejteni.

A gombás fertőzések kellemetlen tüneteinek enyhítésében kiváló. Csökkenti az égető, viszkető érzést, és képes felgyorsítani a gyógyulás folyamatát a mandulaolaj. Emellett használhatjuk a szem körüli ráncok eltüntetésére is. Annyit kell csak tennünk, hogy ujjbegyünkre pár csöppet rakunk és beütögetjük a szem körüli területre.

 

Bőrünk szépítői a csonthéjas gyümölcsök

A csonthéjas gyümölcsök és azok bőrszépítő hatásai közül a mogyoró képviselője sem hiányozhat.

 

Mogyoró

A mogyoró is a csonthéjas gyümölcsök sorát erősíti és nagyon értékes tagja ennek a zárt közösségnek. Tartalmaz többek között A-, E-, F-, D-, és többfajta B-vitamint is. Szelén tartalmának köszönhetően a benne található A- és E-vitaminok antioxidáns hatásúak.

Jelentős E-vitamin tartalmával képes táplálni és hidratálni a bőrt. Képes erősebbé változtatni a bőrünket. Feszesebb, rugalmasabb lesz, és jó állapotúvá válik a rendszeres mogyoró fogyasztásával. A mogyoró olaj képes a bőr öregedését jelentősen lecsökkenteni, és regenerálja a sejteket.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!