Háború a rák ellen?Az köztudott, hogy a rák egy olyan civilizációs betegség, mely napjainkra világjárványnak tekinthető.  

De vajon arról hallottál-e, hogy ma már többen halnak meg rákban, mint AIDS-ben, TBC-ben és maláriában összesen?

 

 

Vajon mi lehet ennek az oka?

Elsősorban az, hogy a modern civilizáció olyan természetellenes környezetet hozott létre, melyben a környezeti károkkal, a vegyi szennyezésekkel szemben az emberi szervezet tehetetlen.

Az életformát illetően viszont egyáltalán nem az!

Minden ember tehet valamit a saját egészségéért. Ugyanis, ha a szervezetünk génjeinkbe írt szükségletei szerint igyekszünk táplálkozni, akkor elkerülhetjük a rák egyik legfőbb okát a magas vércukor és -inzulinszintet.

Megnyugtató, hogy az orvostudomány végre kezdi utolérni a józan észt, és egyre több olyan tanulmány olvasható, amely a táplálék és az életmód jelentőségét hangsúlyozza mind a rák megelőzése, mind pedig annak kezelése szempontjából.

 

Háborút nyerni a rák ellen?

Igen, ma már ez nemcsak lehetséges, de könnyebb is, mint gondolnánk.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rákkezelési módok irányzataiban forradalmi változások zajlanak.

Rengeteg dolog van, melyet már most megtehetünk annak érdekében, hogy jelentős mértékben csökkentsük a rák kialakulásának kockázatát.

Még a konzervatív Amerikai Rák Társaság is azt állítja, hogy a rákos megbetegedések egyharmada összefüggésbe hozható a nem megfelelő étrenddel, kevés testmozgással, és az ennek következtében kialakuló túlsúllyal.

Így hát be kell látnunk, hogy nem elég a különféle „csodapirulák” bekapkodása a daganatos betegségek leküzdése során. Ha nem változtatunk a jelenlegi életmódunkon, akkor nem várhatunk változást a jövőre nézve sem.

A „rák ellenszere” tehát nem lehetetlen elképzelés. Legfontosabb azonban mégiscsak a prevenció, a megelőzés. Erre az egyik megoldás a paleolit táplálkozás lehet.

 

Friss zöldségek és gyümölcsök, a rákmegelőzés alapjai

Friss zöldségek és gyümölcsök a rákmegelőzés alapjai

 

A paleolit táplálkozás jellemzői:

  • Éhezés nélkül le lehet fogyni általa.
  • A lassan felszívódó szénhidrátok miatt alacsonyabb lesz a vércukor és inzulinszintünk, ami szintén az inzulinrezisztencia megszűnéséhez vezet.
  •  A tej és tejtermékek fogyasztásának elhagyása további előnyökkel jár, mert a tej inzulintartalma szintén kifejezetten a rákos daganatok fejlődését szolgálja.
  • Ha sok Omega 3-at és D-vitamint szedünk, imitálva azt, ahogy őseink éltek, megint csak óriási lépést tettünk a rákmentes élet felé. Mind az Omega 3, mind a D-vitamin gátolja a rákos sejtek kialakulását, burjánzását.

 

Ha mindemellett még rendszeresen mozgunk is, jelentősen csökkenthetjük szervezetünkben a gyulladást és az inzulinrezisztenciát.

Szerző: Czetli Zsófia

 

Ha többet olvasnál a paleo diétáról, akkor kattints ide:

http://kornyezettudatoselet.hu/egeszseges-eletmod/paleo_dieta_a_kokorszaki_etrend

 

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!