Vízterápia az ősi Japán gyógymódA vízterápia Japánban már évszázadok óta ismert és használt gyógymód. Segítségével a fejfájástól a rákig rengeteg betegséget szüntethetünk meg. De hogyan is működik és mennyi ideig szükséges a különféle betegségeknél kúraszerűen használni? Milyen betegségeknél vehetjük hasznát a vízterápia áldásos hatásainak?

Kelet vagy nyugat?

A nyugati orvostudomány a gyógyszerek mindenhatóságának a filozófiáját vallja, és a komoly megbetegedéseket különféle sebészi eljárásokkal, többnyire csonkításokkal tudja kezelni.

Ezzel szemben a keleti orvostudomány alapja a megelőzés és a természetben rejlő ősi erő kiaknázása. A vízterápia a Japán orvostársadalom egyik elismert és megbecsült gyógyítási módszere.

Segítségével mindenféle mellékhatások nélkül is rendkívüli eredményeket lehet elérni, akár súlyos megbetegedések esetén is. Ez a Japánban és Ázsia több részén is nagy népszerűségnek örvendő gyógymód az ottani lakosok körében egy bevett módszer. Lényege az éhgyomorra történő vízivás.

 

Vízterápia az ősi Japán gyógymód

A vízterápia a víz ősi erejére támaszkodik

 

Fontos szempont az is, hogy a szervezetünkbe került víz lehetőség szerint tisztítva legyen. Az optimális eredmény érdekében kerüljük a fluorral és más szennyeződésekkel terhelt vizet. Ide tartozik a csapvíz és az ásványvíz is. A legjobb a forrásvíz vagy a tisztított víz.

Mint minden kezelésnél itt is fontos a fokozatosság. Amennyiben a szervezetünk nincs hozzá szokva nagyobb vízmennyiséghez, akkor célszerű fokozatosan hozzászoktatnunk, kisebb adagokkal kezdve a kezelést. 4-5 pohár víz után érdemes szervezetünk sópótlásáról is gondoskodnunk. Ilyenkor egy kiskanál jó minőségű sót keverjünk el egy pohár vízben és azt igyuk meg.

 

Vízterápia az ősi Japán gyógymód

A vízterápia nagyon egyszerű, de nagyszerű gyógymód.

 

A vízterápia lépései:

  • Reggel felkelés után első lépésként igyunk meg minimum 4, maximum 6 pohár vizet. Ez körülbelül 1-1,4 liter vizet jelent. Ezt még a reggeli fogmosás előtt tegyük meg.
  • 1 óra elteltével ehetünk bármit.
  • Súlyosabb betegségek esetén célszerű a kúrát napi 2-szer, 3-szor is elvégezni. Ilyenkor csak annyi a feladatunk, hogy előtte és utána 1 órával ne igyunk, ne együnk semmit.
  • Lefekvés előtt két órával már alkoholt és üdítőket sem szabad fogyasztanunk.

 

Milyen betegségekre lehet gyógyír a vízterápia?

Fejfájás, daganatok, testi fájdalom, székrekedés, mindenféle szembetegség, aranyér, asztma, túlsúly, cukorbetegség, vérnyomásos panaszok, tüdőbetegségek, anyagcsere- és emésztési zavarok, vese- és vizelési betegségek, különféle gyulladásos folyamatok.

 

Vízterápia az ősi Japán gyógymód

A vízterápia hatékony segítséget nyújt számos betegségben

 

A vízterápia hossza bizonyos betegségeknél:

Daganatos betegségek: 180 nap
Cukorbetegség: 30 nap
Magas vérnyomás: 30 nap
Gyomorhurut: 10 nap
Székrekedés: 10 nap
Ízületi gyulladások:  a hatás már akár 3 nap után is érezhető, de a vízterápia folytatása ilyenkor még ajánlott néhány napig

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!