Az évek múlásával természetesnek gondoljuk, hogy bőrünk veszít rugalmasságából. Jó hír, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie! Ha ügyelünk a táplálkozásunkra, sokkal tovább megőrizhetjük a bőrünk feszességét is. Milyen bőrfeszesítő élelmiszerek lehetnek a segítségünkre? Miért érdemes ezeket a mindennapi táplálkozásaink közé beiktatnunk?
Mindannyian arra vágyunk, hogy a biológiai életkorunk – az az életkor, amennyinek érezzük magunkat -, sokkal alacsonyabb legyen a tényleges életkorunknál.
Ebben fontos szerepe van a különböző bőrfeszesítő élelmiszereknek, ugyanis bőrünk minősége az elsődleges szempont korunk megállapításánál. Pár apró változtatással életkorunktól függetlenül is képesek vagyunk külső megjelenésünkből éveket lefaragni.
Bőrfeszesítő élelmiszerek:
Spenót
A spenót az egyik leghatásosabb a bőrfeszesítő élelmiszerek közül. Érdemes nyersen fogyasztani, mert így a benne található kollagének nem károsodnak. Ezek az összetevők okozzák a spenót bőrfiatalító, ránctalanító és feszesítő hatását. Tartalmaz még vasat, folsavat és fehérjét is.
Ha nem szívesen ennéd magában, akkor javaslom, hogy készíts egy nagy pohárnyi zöldturmixot magadnak almával, banánnal keverve.
![A legjobb bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a spenót A legjobb bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a spenót](https://a-magok-ereje.hu/wp-content/uploads/2015/03/spenot-smoothie.jpg)
Szezonban igyunk gyakran spenótos smoothiet! Az egyik legjobb bőrfeszesítő élelmiszer!
Olívaolaj
Fogyasztása főleg a benne található nagy mennyiségű antioxidánsok miatt ajánlott. Ennek köszönhetően védi a bőr sejtjeit. A természetes bőrfeszesítő élelmiszerek közé tartozó olívabogyó olaja sejtvédő és fiatalító hatással is rendelkezik. Könnyedén és gyorsan képes felszívódni a bőr felületén. A kollagénszöveteket regenerálják és serkentik a növekedésüket.
Uborka
Az uborka az egyik legerősebb táplálékunk a bőrfeszesítő élelmiszerek közül. Képes a szöveteinket regenerálni, sőt a kötőszöveteket is erősíti. Gyulladáscsökkentő hatással bír, nagyon jól hidratálja a bőrt. Érdemes használni a ráncok eltüntetésére külsőleg és belsőleg egyaránt.
![Az uborka is a hatékony bőrfeszesítő élelmiszerek közé tartozik. Az uborka is hatékony bőrfeszesítő élelmiszer!](https://a-magok-ereje.hu/wp-content/uploads/2015/03/uborka.jpg)
Az uborka sokat segít bőrünk rugalmassabbá tételében
Méz
Nagyon hatékony méregtelenítő, és fertőtlenítő is egyben. Sokféle értékes vitamin, és ásványi anyag található benne. Táplálja a bőrt , bőrfeszesítő hatással rendelkezik és védi a bőrsejteket is.
Fekete áfonya
Mint a bogyós gyümölcsök mindegyike, a fekete áfonya is magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami már önmagában segít az öregedési folyamatok lelassításában.
A bőrfeszesítő élelmiszerek elősegítik a kollagén termelését, ami közismerten bőrfeszesítő hatást eredményez. A fekete áfonya magas gyümölcssav tartalma miatt összehúzza a pórusokat és hámlasztó hatással is rendelkezik.
![A bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a fekete áfonya A bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a fekete áfonya](https://a-magok-ereje.hu/wp-content/uploads/2015/03/feketeafonya.jpg)
A bőrfeszesítő élelmiszerek egyike a fekete áfonya. Együnk belőle minél többet!
Gránátalma
Ez a gyümölcs magas B1-, B3- és C-vitamin tartalmáról híres. Jelentős flavonoid tartalma miatt rendkívül jó gyulladáscsökkentő. Hatékonyan feszesíti a bőrt. Csökkenti a ráncokat és táplálja bőrünket.
Tojásfehérje
A tojásfehérje tápanyagokban gazdag. Ezek az összetevői az öregedés látható jeleit csökkenteni, így bőrfeszesítő hatásuk van. Emellé társul gyulladáscsökkentő hatásuk, és az, hogy képesek a pórusokat összehúzni. Arcpakolásként is rendkívül hasznos.
Érdekes volt? Hasznosnak találtad?
Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban, hogy minden információról időben értesülj!