5+1 természetes élénkítőszerÚgy érzed túl hosszúra nyúlt már a napod, és szívesen megpihennél már? Rosszkor jött rád a fáradtság? Mit tehetsz ilyenkor, hogy a koncentrálóképességedet visszanyerd, és fenn tudd tartani még egy kis ideig? Milyen természetes frissítő szerek segíthetnek ilyenkor átesni a holtponton?


A természetes frissítőszerekben az a csodálatos, hogy szervezetünkre nincsenek negatív hatással. Így munka után, amikor kissé fáradtan hazaérünk a családunkhoz, akkor bűntudat nélkül tudjuk magunkat ezekkel újra formába hozni, felfrissíteni.

1. Guarana

Ez a trópusi gyümölcs bő egy évtizeddel ezelőtt kezdett elterjedni a világon, mint az energiaitalok egyik összetevője. Ez a Dél-Amerikában őshonos növény már ősidők óta fontos szerepet játszik a lakosok gyógyításában.

A guarana egy olyan természetes frissítő és serkentő szer, ami emellett jó még vérhasra, maláriára, fejfájásra is. Képes a vérkeringés fokozására, és a narancsbőrt is csökkenti. Nagyon jó vizelethajtó, és étvágycsökkentő hatással is bír.

A benne található koffein lassan szívódik fel a szervezetben, így akár 5-6 óráig is segíti a koncentráció növekedését, a frissesség fenntartását.

 

5+1 természetes élénkítőszer

Guarana az egyik legjobb természetes élénkítőszer

 

2. Kakaó

A kakaó kimondottan sok pozitív élettani hatással rendelkezik. Ez a természetes frissítő több, mint 300 féle különböző értékes vegyületet tartalmaz. Megtalálható benne magnézium, foszfor, kálium és réz is. Emellett többféle vitamint is tartalmaz még: A-, B1-, B2-, B6-, B12-, D- és E-vitamin.

A kakaó egy erős antioxidáns, amely segítségünkre lehet a szív- és érrendszeri valamint a daganatos megbetegedések kialakulásának a megakadályozásában is. A kakaóbab mindössze 0,3% koffeint tartalmaz.

 

3. Maté tea

Dél-Amerika egyik jellemző itala a maté, aminek hagyományai már a 16. században is jelen voltak. Főzete nagyon egészséges. Van benne A-, B-, C-, E-vitamin, és tartalmaz még az ásványi anyagok közül vasat, káliumot, kálciumot és magnéziumot is.

Természetes frissítő, ami a szellemet is felfrissíti. Ennek ellenére nem tesz függővé, és nem okoz nyugtalanságot sem. Enyhe méregtelenítő hatás figyelhető meg a fogyasztása közben. Használható immunrendszer erősítéshez, stresszoldáshoz is.

 

5+1 természetes élénkítőszer

A maté tea az egyik legjobb természetes élénkítőszer, és nem okoz nyugtalanságot.

 

4. Zöld tea

Manapság már számtalan kutatás és vizsgálat bizonyította a zöld tea rendkívül pozitív hatását az emberi szervezetre.

A zöld tea képes lelassítani vagy megelőzni a gyomor- és tüdődaganatok kialakulását. Természetes frissítőként csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Nagyon jó stresszoldó, és az anyagcsere folyamatait képes normalizálni.

 

5. Kóladió

A kóladió az Afrikában őshonos kólafa terménye. Ezek a barna színű magvak 0,5-2,5% koffeint tartalmaznak. Nagyon jó rákmegelőző, érvédő hatása bizonyított, és csökkenti a koleszterinszintet.

A fekete kontinensen igen elterjedt, mivel természetes frissítő hatással rendelkezik, csökkenti az éhségérzetet, segíti az izommunkát és képes a vérkeringést is felfrissíteni. Elősegíti a szellemi frissesség fenntartását.

 

5+1 természetes élénkítőszer

A kóladió elősegíti a szellemi frissesség fenntartását.

 

+1 Soul

Ez a kizárólag természetes összetevőket tartalmazó ital rendkívül gyorsan képes energiát adni. A szervezetünk számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavak mellett számtalan ásványi anyag és vitamin található meg egy kis tasakban.

Fogyasztása jobb és mélyebb alvást eredményez, megerősíti az immunrendszert, ráadásul nem lehet túladagolni és függővé sem tesz minket, mint a kávé.

 

5+1 természetes élénkítőszer

A Soul az egyik leghatásosabb természetes élénkítőszer

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!