Egészség a tengerek mélyéről, spirulina alga segítségévelA spirulina alga (kékeszöld alga) az utóbbi pár évben indult hódító útjára. De vajon mért lett ennyire elterjedt hazánkban is? Mit tud ez az apró növény, ami miatt ennyi háztartás polcaira eljutott?

A spirulina alga nem csak kiváló táplálékkiegészítő, hanem pakolásokba vagy krémekbe rejtve valódi ajándéka lehet a szervezetünknek. Amilyen egyszerű felépítésű növény, olyan nagyszerű hatása van, pedig elsőre talán nem is gondolnánk ezt.

A spirulina alga már ősidők óta az emberiség étrendjének a részét képezi. Nem csak gyógyítani tudtak vele, de betegségmegelőzésre is használták. Áldásos hatását az ókori görögök mellett az aztékok és a maják is ismerték. Manapság már tudjuk azt, amit az akkori emberek legfeljebb csak éreztek. A spirulina alga 4000 nyomelemet, és 2000 enzimet tartalmaz, ami egy egészen hihetetlen adat.

A spirulina algában megtalálható az A-, C-, E-vitamin és az összes B-vitamin is. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz még nukleinsavakat (RNS-DNS), és klorofillt is. Jelentős a bróm, vas, mangán, jód, magnézium, kálcium, réz, nátrium, foszfor, szelén és kálium tartalma is.

 

Egészség a tengerek mélyéről, spirulina alga segítségével

A tengerek élővilágának fontos szereplője a spirulina alga.

 

Tudtad, hogy:

a spirulina alga a szervezetünk számára 70-80%-os felszívódási arányt tesz elérhetővé? Ez azt jelenti, hogy fogyasztása által az elfogyasztott tápanyagok jelentős részét képes a szervezetünk felhasználni az optimális működéséhez.

 

A spirulina alga gyógyító ereje:

Jó hatással van a közérzetre,  képes a koncentrációt, és az érzékelést javítani

Az alga kiegyensúlyozottá tesz és növeli a szellemi teljesítőképesség határait

A káros koleszterin szint (LDL) koncentrációját csökkenti, míg az érvédő szerepet betöltő koleszterin szintet (HDL) növeli

A szervezetünkre káros szabadgyökök a legfőbb okozói a rákos sejtek kialakulásának. Az alga képes ezeket a szabadgyököket megkötni, ártalmatlanítani.

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy nem csak rákmegelőzésben hatékony, de a már kialakult daganatos megbetegedéseket is hatásosan képes kezelni.

 

Egészség a tengerek mélyéről, spirulina alga segítségével

Spirulina alga a tenger mélyén

 

Magas enzimtartalma segít az emésztésben és jótékonyan hat az anyagcsere folyamatokra.

A spirulina alga jelentős mértékben tartalmaz fitotápanyagot. Az idegi- és agykárosodás esetén ez a táplálék képes elősegíteni a regenerálódást. Emiatt használják előszeretettel Alzheimer-, és Parkinson-kór kezelésénél is.

Növeli a bélflóránkban a hasznos baktériumok (főleg a lactobacillus) számát.

A spirulina alga egy teljes értékű vitamin- és ásványi anyagforrás, ami miatt csökkenti a fáradtságérzetet, és képes hozzájárulni az erőnlétünk, és az egészségünk megőrzéséhez.

Az influenzát okozó vírus szaporodását, és terjedését képes megakadályozni.

 

Egészség a tengerek mélyéről, spirulina alga segítségével

Spirulina alga tenyésztő telep.

 

Az egyik leggazdagabb béta-karotin forrásunk. A béta karotint képes a szervezetünk A-vitaminná átalakítani. Szervezetünk napi A-vitamin szükségletét pedig egészen elenyésző mennyiség, 1-2 gramm is képes már fedezni.

A spirulina alga a hajat és a bőrt is képes szebbé varázsolni a benne megtalálható B-vitaminok, és a telítetlen zsírsavak miatt.

Ez a növény tartalmaz fikocianint, amely kifejezetten ajánlott kemoterápia után, és a csontvelőt képes regenerálni. Ettől olyan egyedülálló a spirulina alga, hiszen más növény ezt nem tartalmazza.

Antibakteriális és antivirális hatása miatt többfajta bőrbetegségre is alkalmas, mint az akné, pikkelysömör és a herpesz.

A vegetáriánusok számára kifejezetten javasolt a spirulina alga fogyasztása, mivel nagy mennyiségben tartalmaz aminosavat és B12-vitamint.

A vesét képes a különféle nehézfémek és a gyógyszerek káros hatásaitól megóvni.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!