Teljesítmény növelése koffein nélkülSzeretnél túllendülni a fáradtságon, szeretnéd megnövelni a teljesítmény szintedet, de koffeinhez nem akarsz nyúlni? A munkád folyamatos koncentrációt igényel, de azt nehezen tudod fenntartani? A teljesítmény növelése egyszerűbb, mint gondolnád!

 

 

A nap különböző szakaszaiban eltérő mértékű teljesítmény jellemez minket. Ettől függetlenül számunkra sokszor létfontosságú lehet az, hogy akkor is jó eredményeket produkáljunk, amikor épp lemerülőben vagyunk.

A teljesítményünk mértéke nagyban függ attól, hogy épp mennyire vagyunk a energiáink csúcsán, mennyire jó a koncentrálóképességünk, mennyire vagyunk fittek.

 

5+1 jó tanács a teljesítmény növeléséhez:

 

1. Nyugodtan nyújtózkodjunk:

Főleg a számítógéphez kötött munkaköröknél számít, hogy elkerülhessük a folyamatos görnyedés okozta nyak- és hátfájásokat, ami a teljesítmény romlásához vezetne.

Érdemes munka közben óránként pár perces szüneteket tartani, amikor kicsit megmozgatjuk az izmainkat. Pár darab fej- vagy vállkörzés csodákra képes.

 

Teljesítmény növelés koffein nélkül

A teljesítmény növelésének egyik legegyszerűbb módja a nyújtózkodás

 

2. Óvjuk a szemünket:

Amennyiben szemünket folyamatosan, megállás nélkül erőltetjük, akkor a nap végére fejfájást érezhetünk, de a szemünk is elfáradhat, kiszáradhat. Ezek a tünetek könnyedén a teljesítményünk csökkenéséhez vezethetnek.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy óránként 10 percet pihentessük a szemünket, de ez sok esetben nem kivitelezhető. Emiatt célszerű óránként legalább egy percig a távolba nézni a monitor helyett, mert ez az egyszerű módszer is kiválóan pihenteti a szemünket.

 

3. Táplálkozzunk egészségesen:

Ha túl sokat eszünk, az nem csak telít minket, de szervezetünknek is több energiára van szüksége a kellő mértékű emésztéshez. Amikor nagyon túlesszük magunkat, emiatt fáradtabbak leszünk. A teljesítmény pedig az ebéd utáni egy-két órában jelentősen elmarad a megszokottól.

Ezért célszerű gyorsételek helyett otthonról hozott ételeket fogyasztani. Jó választás a gyümölcs és a zöldség. Itt is igaz az, hogy jobb, ha többször eszünk egy keveset, mint egyszerre sokat.

 

Teljesítmény növelése koffein nélkül

A teljesítményünket, a koncentrációnkat nem csak kávéval növelhetjük.

 

4. Egy kis testmozgás nem árthat:

Tanulmányok bizonyították azt, hogy a teljesítmény jelentős növekedéséhez elég egy 20 perces séta is. Ez nagy mértékben képes megnövelni az energiaszintünket és esténként pedig könnyebben és jobban fogunk tudni aludni általa.

 

5. Hallgassunk egy kis zenét:

A különféle munkafolyamatokhoz válasszunk magunknak a személyiségünkhöz illő zene számokat. Így a teljesítmény növekedését is megfigyelhetjük magunkon, ugyanis a zenehallgatás képes éberebben tartani és megnövelni a koncentrációnkat is.

 

Teljesítmény növelés koffein nélkül

A teljesítmény növelésének egyik leghatásosabb módja a hideg vizes arcmosás.

 

+1 tanács

Ébresszük fel magunkat hideg vízzel:

A hideg vízzel történő arcmosás azonnali hatással van ránk. Felfrissít és növeli a koncentrációképességünket is.

A teljesítmény növelésének másik módja a megfelelő mértékű folyadékbevitel. 10 testsúly kilogrammonként 4 deciliter az ajánlott mennyiség.

Emellett érdemes hideg időben is rendszeresen szellőztetni, mert az oxigénhiány is a teljesítmény látványos csökkenéséhez vezethet már igen rövid időn belül.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!