Jó tanácsok a puffadás leküzdéséreAz étkezések végeztével sokan szembesülnek a puffadás kellemetlen hatásaival. Az emberek nagy része nem is tud arról, hogy ezt az érzést milyen egyszerűen meg lehet szüntetni, vagy éppen megelőzni.
Az alábbi lehetőségek nekik szólnak, és számukra nyújthatnak segítséget.

 

Házi orvosság: Szódabikarbóna

Amikor a puffadás egy ebéd vagy egy vacsora után megkeseríti az életedet, akkor gyors megoldásként keverj el egy pohár vízben egy teáskanál szódabikarbónát, és idd meg gyorsan. Az elsőre talán túlságosan is sósnak tűnő folyadék kellemetlen ízét hamar elfeledteti rendkívül gyors hatása, hiszen a gyomorégést szó szerint pillanatokon belül megszünteti. A szódabikarbóna a puffadás, gyomorfeszülés hatékony ellenszere és hatóanyagaival a bélrendszer működését is elősegíti.

 

Gyümölcs: Ananász

A puffadás legyőzésének egyik legkellemesebb módja az, ha ananászt fogyasztunk. Tudtad, hogy az ananász 85%-a víz? Emellett bromelaint is tartalmaz, ami elősegíti az emésztést, a fehérje lebontást. Elképesztő hatékonysággal képes a gyomorégéssel szembeszállni, emellett a puffadást és az emésztési rendellenességet is segít helyreállítani.

 

Gyógynövény: Édeskömény

Nagy mennyiségben tartalmaz foszfátot, kalciumot, káliumot, mangánt, magnéziumot és cinket is. A puffadás kellemetlen érzésétől éppen ezen tulajdonságai miatt képes gyorsan megszabadítani minket. Főzetet is készíthetünk belőle, de akár az ételünkbe is rakhatjuk.

Tudtad, hogy az újszülött csecsemőknek is köményteát adnak a hasfájás elkerülésére?

 

Puffadás

A kellemetlen puffadás érzését célszerű megelőzni

 

Zöldség: Brokkoli

A puffadás érzése könnyen elmúlhat, ha olyan sötétzöld zöldséget fogyasztunk, ami magnéziumban kifejezetten gazdag. Ilyen növény a brokkoli, amely nem csak az optimális emésztést segíti, de hatással van az izmok munkájára is. Az izommunka elősegítése által pedig szervezetünk könnyebben égetheti el a fölösleges kalóriákat.

 

Tea: Borsmenta

Nagyon egyszerű megelőzni a puffadás érzetét, amennyiben már étkezés előtt gondolunk rá, és főzünk magunknak egy csésze borsmenta teát, amit táplálkozás közben iszunk meg. A borsmenta jótékony hatásai közé tartozik ugyanis az, hogy képes az emésztést serkenteni, és az elfogyasztott ételek lebontásában, feldolgozásában is segítséget nyújthat. A gyomrunkat képes megtisztítani és megnyugtatni, ráadásul még az íze is finom.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad? 

Akkor add meg az email címedet az oldal tetején lévő sárga dobozban,  hogy minden információról időben értesülj!

Iratkozz fel az értesítőnkre az oldal tetején lévő sárga dobozban!